Hétvégi programok a Duna mentén

2010.12.02. 09:00 Az aranyember

Én azt mondom, ne rettentsen el senkit a szakadó hó, nem kell feltétlenül begubózni, és azon siránkozni, hogy milyen kár, hogy nem nyár van. Számos program lehetőség kínálkozik szerte az országban, különös tekintettel a Duna menti helyszínekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Például Győrben november 26-án megkezdődött a Győri Téli Fesztivál, ahová ezen a hétvégén eljön a Mikulás, és lesz disznóvágás is. Részletes program itt. A Mikulás Bajára is ellátogat, lesz gyerekkoncert és ajándékosztás is. A Dunakanyar bizonyára a hó lepte tájaival is nagyon szép, és bár Duna parti sétára nem ezt az időt ajánljuk, a szentendrei Skanzenbe érdemes ellátogatni, ugyanis ott megtanulhatunk adventi koszorút meg karácsonyfadíszt készíteni, sőt házilag gyárthatunk szaloncukrot is.

A belvárosban pedig az Adventi Vásár kínál mind kulturális mind gasztronómiai programokat. Esztergomban meg lesz praliné kóstoló a Szamos műhelyben, amit tényleg nagyon ajánlunk, mert naaaagyon finomak. De ha mégis fedett programra vágyunk, Dunaújvárosban ajándékkészítő hétvége lesz a Munkásművelődési Központban. Hogy pontosan ez mit takar, csak sejtem, mindenesetre, akinek semmilyen ajándék ötlete nincs karácsonyra, talán érdemes ide ellátogatni. Legalább szép, egyénileg készült ajándékot adhatunk mindenkinek. És az sem utolsó szempont, hogy már december elején meglesznek, és nem kell az utolsó pillanatban rohangásznunk. De aki se megfagyni, se kézműveskedni nem akar, Ráckevén wellneskedhet vagy maradhat otthon. De akkor nem lesz szép egyedi ajándéka, nem látja a hófödte tájat. És legalább nem ragadja el a karácsonyi vásárok forgataga.

Szólj hozzá!

Címkék: programok tél duna

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr442486388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása