Mikor a szemetünket is féltjük

2011.03.14. 15:14 hohoho horgász

Megdöbbentett a Budapesti Közterület fenntartó Vállalat szóvivőjének Inforádióban tett nyilatkozata: Nem hozza nyilvánosságra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy a város melyik részén mikor tart lomtalanítást: erről célzottan az adott körzetben lakókat, illetve a közös képviselőket értesítik egy-másfél héttel korábban.

Minden alkalommal, mikor elöntjük szemetünkkel a belváros utcáit, zavarba jövök a látványtól. Ilyen lehet egy harmadik világbeli főváros látképe? Mit gondol Budapestről és magyarokról a nyaralását épp ekkor nálunk töltő külföldi turista? De megszoktam már, sőt szeretem, mikor ismerőseim dicsőségtől ittasan mutogatják az utcáról szerzett legújabb kincsüket: fotelt, kislámpát, balatoni nyaralást megörökítő fekete-fehér fotósorozatot. Megunt, tönkrement, feleslegessé vált tárgyak szemétté válásának pillanatainak részesei vagyunk ezekben a hetekben. Hol nosztalgikus, hol kedves, többnyire mégis zavaró.

Azt, hogy megnehezítik, sőt megtiltják a szemét újrahasznosítását, nemcsak képmutatásnak tartom, de kifejezetten károsnak is. Biztos vagyok abban, hogy ezekben a hetekben a lomizók több tízmillió forintot állítanak elő munkájukkal. Azzal az egyszerű módszerrel, hogy átnézik, szelektálják, összegyűjtik a feleslegessé vált holmikat és újra használatba helyezik őket. Arról ne mis beszélve, hogy akik ezt a munkát elvégzik, ebből élnek. Tehát egy, a közösség és az egyén számára is hasznos munkáról állítja az önkormányzat azt, hogy káros és haszontalan.

Elhiszem, hogy az utcán sétálók komfortzónáját kikezdi a sok szemét látványa, és a holmikat rendezgető lomizók munkája, de ennél tekinthetnénk erre a helyzetre bölcsebbként is. Akár mennyire is kényelmetlen, lássuk be, ez a munka hasznos.

53 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr422738614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2011.03.14. 16:19:21

Lomtalanítások alkalmával majd' egy héten át ordenáré állapotok (és emberek) uralkodnak az adott környéken.
Szerintem a megoldás az lenne, hogy a meghirdetett időpont után 1 napos türelmi időt adna a hatóság - ez alatt az idő alatt mindenki azt csinál a lomokkal amit akar, utána viszont a közteresek elszállítanak minden ott maradt cuccot (és ha a járdaszélre pakolt fotelben őrködő asszonyság ellenkezik, akkor eljárást indítanak).

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2011.03.14. 16:23:59

Ez már évek óta kérdés, jó, hogy felvetetted ismét. Néhány fejlettebb országban kifejezetten szervezik az ilyesmit, mert rájöttek, hogy az újrahasznosításnál környezet- és pénztárcakímélőbb dolog kevés van.
Nálunk a helyzetnek egyszerű oka van: az FKFV kiválóan tud érvelni a lomtalanításkor elszállított lomok mennyiségével a büdzsé tervezésekor és ellenérdekelt a lomok mennyiségének csökkentésében. Ennyire egyszerű.
Magyarul - bármennyire is az ellenkezőjét állítja - tesz a környezetvédelemre. Bizony itt is újra kellene alkotni a szabályokat, s csodálkozom is rajta, hogy eddig egy zöld szervezet sem nyomult ez ügyben. Lehet, hogy van mögötte más érdek is, ami nem annyira egyértelmű...:-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.03.14. 16:46:18

Nem akarok foglalkozni a dolog visszataszító vetületeivel, az "újrahasznosító szakemberek" minimum neccesek, tényleg tragikus, ami ilyenkor folyik. Megjegyzem, semmiféle valódi rendszer nincs a gyűjtögetésben, visznek mindent, ami nincs telibe leszarva és/vagy felrobbantva. Biztos vagyok abban is, hogy az így "ellomizott" cuccok döntő hányada ugyanúgy a szemétben végzi egy idő után, maximum nem az FKFV ülepíti, hanem valamelyik erdő mélyén landol.
Node, a lényeg: a rendelkezés egy nagy faszság. Ezzel maximum a lakókkal basznak ki, mivel nagyjából ők tudják meg legkésőbb. Még el se kezdődik a lomtalanítás, már a környéken ténferegnek, placcokat hajtanak az uralmuk alá, tábort vernek, üvöltöznek. Ráadásul szanaszét szórják a sok szart, ötször akkora kuplerájt csinálva, mint amúgy lenne...

telkoe 2011.03.14. 17:01:45

El vagy te varazsolva. A lomizok megprobalnak erteket kiturni a szemetbol (regiseg, vas, szinesfem stb) ami meg kell nekik szetszorjak ahol ekiesik a kezukbol. A legutobbi lomtalanitaskor tele volt az utca szetvert hutoszekrenyszigetelessel es muanyagdarabokkal mert ezek az aldott hasznos munkat vegzo emberek eppen a sarkon vertek szet a hutoket a benne levo femert. Ennek az indiai stilusu 'munkanak' semi keresnivaloja a belvarosban.

-d(-_-)b- 2011.03.14. 17:30:42

"Mit gondol Budapestről és magyarokról a nyaralását épp ekkor nálunk töltő külföldi turista?"

Ezt gondolja: Jééé, itt Budapesten is pont úgy megy a lomtalanítás, mint nálunk otthon.

sarmentaceous 2011.03.14. 17:33:49

Mondjuk a Kedves Lakosságnak sem az utca szélén kellene megoldani a hűtőgép, tévé és egyéb veszélyes anyagot tartalmazó hulladék ártalmatlanítását! Csak hát ez a kényelmes...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.14. 17:35:30

érdemes lenne egy körképet csinálni,hogy más országokban hogy megy ez

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.14. 17:38:45

Az a baj, hogy mindent szétturnak. Nagyobb kart hagynak maguk utan, több időbe tellik összegyűjteni. Németországban, szigorúan a lomtalanitás elötti éjszaka lehet csak kirakni a lomokat és reggelre eltűnik minden. Nálunk napogik szemét hegyek állnak, széthordva...

egyetértek a FKFV kezdeményezésével, éépen ideje volt. Talán kicsit még szigoríthatnának a szabályokon német példát követve

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.14. 17:42:57

@-d(-_-)b-: Ki gondolja ezt? Egy tanzániai? Nyugat Europában, egy nappal elötte lehet kiraki a lomokat, se elötte sem utána, aki korábban rakja ki a szemetet és ezzel lehetőséget teremt másoknak széttúrni azt olyan durván megbüntetik (a lakóközösséget), hogy többet nem jut eszükbe nem idejében kihordani a szemetet.

senti 2011.03.14. 17:47:46

Csak egy szerény kérdés az illetékesek felé...
Pár éve mióta ez a k...va nagy titoktartás működik azóta megoldódott a probléma ami miatt kitalálták???
NNNEEEMMMM!
Akkor????...annyi értelme van mint a parlagfüvesek irtózatos büntetési fenyegetésének...
Mindig a csórókat ba...gassák és irigylik a sok limlomot tőlük??
Mindenki kibir egy nap rumlit a környékén...
mintha utána tisztaság lenne..cö cö
banánország banán rendelkezései
Meg guberáért büntetni???
Ezek teljesen bezöldültek???
jaaa azok a zöldek bocs...:)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.14. 17:56:02

@senti: 1 NAP?? Mióta egy nap--- napokig áll a szemét a kijelölt környéken, széthordja a szél és az emberek, romák ülnek a kacatokon, veszekednek egy kiló vas miatt. Láttad már az Istnhegyi utat lomtalamitas HETE alatt?

baliquez 2011.03.14. 18:03:07

Ne legyenek kétségeitek, ez a rendelkezés csak piacfelosztás. A megfelelő kapcsolatokkal rendelkező lomtalanítás managementben járatos teamek projectvezetői hamarabb tudni fognak minden részletet mint a közös képviselők meg a lakók. Kéthét Sándor olajmaffőrendőrig csurog a zseton a lomibiznicből, majd hülyék lennének nem adnak adni a terepet aki a legtöbbet kínálja érte.

GL-581 g 2011.03.14. 18:04:11

"Elhiszem, hogy az utcán sétálók komfortzónáját kikezdi a sok szemét látványa, és a holmikat rendezgető lomizók munkája, de ennél tekinthetnénk erre a helyzetre bölcsebbként is."

Engem inkább az kezd ki, amikor vasárnap hajnalban az ablakom alatt b4ssza hozzá a díszkőhöz az elektromos írógépet a "dolgos lomizó", egymás után huszonötször. Mer' ő leveri a fémrül a műanyagot.

Meg az kezd ki, hogy ilyenkor utcáról utcára dúl a klánháború, rivális famíliák védelmezik territóriumukat, hol fejtépő visongással ("Ez a mi placcunk, rohaggyon ki a béled te g3ci!"), hol pedig fél napra a szemétkupac tetejére ültetett nagymamával/kislánnyal.

Úgyhogy felőlem akár géppisztolyos őrt is állíthatnak a szemét mellé. :D

(Btw lehet, hogy az lenne a megoldás, ha ilyenkor rendőrök és polgárőrök grasszálnának:
akkor nem zavarja el senki a csendben és kulturáltan kapirgálókat, de elejét veszi a rendbontásnak, rongálásnak, verekedésnek és csendháborításnak.)

Kis ember 2011.03.14. 18:07:55

Muhaha, hasznosak? Több kárt csinálnak, mint hasznot. Legalábbis azok, akik itt a nyolcadik kerületben lomiznak.
De ők leginkább olyan népség, hogy oda szarnak, ahol esznek.

Balack 2011.03.14. 18:13:12

akármennyire egyben

-d(-_-)b- 2011.03.14. 18:18:03

@Chaoyang: Nem tudom, te milyen putri helyen lakhatsz, de nálunk nem rumlisabb, mint bármelyik nyugati országban. Persze Svájcot kivéve, mert ott eleve tilos bármit kitenni.

tizenegy 2011.03.14. 18:18:17

óóóóó, a lomtalanítás ....
ilyenkor picit megugrik a lopások száma a környéken, pár nappal/héttel később meg a betöréseké......

DeluxeTroll1 2011.03.14. 18:31:45

De utálom a tetves lomizókat!!!

Mindre ráfognám a kalasnyikovot és fehérizzásig húznám a kalát...

daniferi 2011.03.14. 18:45:50

Örüljetek hogy van még nálatok lomtalanítás. Győrben kitalálták, hogy mennyivel jobb a lakóknak, ha inkább ingyen elvihetik egy hulladékudvarba a lomokat, nem kell a guberálók miatt idegeskedniük. Persze, akinek van autója és utánfutója, annak tényleg :)

Úgyhogy jelenleg az van, hogy itt-ott néha megjelenik éjjelente valami nem használt lom, amit talán el is visz valaki egy idő után, ha érdekes. Meg persze a panelok tárolói is tele vannak mindenféle kacattal, mert nincs hova tenniük.

plb 2011.03.14. 18:49:41

Én most is alig várom, hogy kidobhassam a lomokat a legközelebbi lomtalanitáskor. Igénybe szoktam venni a lomisok szolgáltatását.
Lemegyek a kupachoz, szólok, hogy lenne néhány dolog, és ők lecipelik a kupachoz.
Vannak visszatérő lomisok, ők ha meglátnak, már kérdezik is, hogy lesz e valami.
Szerintem ez megér pár nap rendetlenséget.

laci_52 2011.03.14. 19:15:51

Igazat adok a blog írójának. Ne bántsuk és ne nézzük le a lomizókat, nekik is élni kell valamiből. Vagy jobb lenne, ha ehelyett lopnának?

-d(-_-)b- 2011.03.14. 19:27:36

@laci_52: Igazad van, valószínűleg így, hogy évente egyszer lomizhatnak, már nem is lopnak.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.03.15. 07:43:36

@-d(-_-)b-: miért évente egyszer lomiznának? Folyamatosan van lomtalanítás (talán a tél kivételével).

aeidennis 2011.03.15. 09:33:29

Ezt simán berakhattátok volna az előző bejegyzés 11. pontjának is.
Fél nap alatt össze kellene szedni a sok lomot, kivinni a szeméttelepre, és ott egy hétig lehetne turkálni közte. Ott is lehet "újrahasznosítani".

Esetleg, akik nagyon szívükön viselik a lomtalanítók sorsát, invitálják őket föl a saját lakásukba, hogy ott tudjanak nyugodt körülmények között dolgozni. :)

Gaius Plinius Secundus 2011.03.15. 13:30:11

A szerzo tul naiv hogy nem tudja mekkora maffia szervezodott a lomizas kore. Persze a szegeny lomizok blabla duma igaz, de a lomisok nagy resze siman belefer a szervezett bunozes kategoriaba, meg ha nem is veszelyes a tarsadalomra, itt is talalsz megfelelmitett embereket, zsarolast es a tobbit.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.03.15. 13:31:33

Lomtalanitas = egy het szemetdomb az utcakon.

Tolem gubizhatnak a lomok kozott, de ne hagyjak utan ugy az egeszet hanem rakjanak rendet.
Ez utobbi altalaban elmarad.

doktor.dikhed 2011.03.15. 13:33:16

Az a baj a lomizókkal, hogy csak a nekik hasznos dolgokat viszik el, és nem takarítanak fel maguk után. Szerintem, mindenki látott már lomizót kalapáccsal püfölni pl rossz írógépet, hogy a hasznos fémet elvigye belőle. Ami zsákban és vödörben van, kiborogatják, szétvernek mindent és szemetet meg műanyag szilánkokat hagynak maguk után, a zajról nem is beszélve...

DArchAngel 2011.03.15. 13:39:07

@doktor.dikhed: Ott a pont. Nem érdekel, hogy elviszik pl. a kidobott fémet. Ha akartam volna, elviszem a MÉH-be én. Az a baj, hogy hangosak, kulturálatlanok, és kíméletlenül szanaszéjjel dobálják, ami nekik nem kell. Jó dolog, hogy "újrahasznosítják" a cuccokat, de nem lehetne emberibben, rendezettebben?

【ツ】AniCica007【ツ】 2011.03.15. 13:44:05

hát úgy látom,h a kedves cikkírót még nem kapta közre 8 markos lomis cigánylegény... engem igen, ilyenkor sötétedés után már nem megyek ki az utcára...

_Tom_ · http://blog.cstom.hu 2011.03.15. 13:58:05

@-d(-_-)b-: "Jééé, itt Budapesten is pont úgy megy a lomtalanítás, mint nálunk otthon. "
Lótúrót. Például az északi rokonainkál lebasznak néhány konténert, és abba lehet dobálni a szart, meg akár kutakodni is, de szigorúan a konténeren belül (mondjuk nagyobbak, mint a otthoni szokásos építkezõs konténerek, ezekbe egy kisebb személyautó is beleférne). Aztán jön a teherautó pár nap múlva és eltûnik a trutymó, mintha nem is lett volna.

Amatőr 2011.03.15. 14:18:13

@Chaoyang: ez egyszerűen nem igaz.

Greg_ · http://kereszturi.tumblr.com 2011.03.15. 14:29:27

Torokorszagban, Isztambulban elek es innen szolgalhatok peldaval. Az ujrahasznositas (normal szemet, nem lomi) itt is 'szervezetten' zajlik, s nincs korulotte veszekedes. Viszont cigok ezrei elnek belole. Bizony, ez is egy fontos szempont.
Sok EU orszagban egyszeruen nincs lomtalanitas, s nehany helyen meg a hulladekudvar is fizetos. Viszont nincs mas valasztas, mint elvinni oda ill. elvitetni es tejelni. Ha ezt bevezetnek nalunk, akkor lennenek csak tele az erdok...
Aki a szemetbol el (lomizok), attol senki ne varjon magas kulturat es viselkedest. A nehany nap lomizas elviselese bizony egy csomot sporol azoknak, akiknek mas rendszerben mondjuk el kellene vitetniuk a szemetuket. S emellett kornyezetvedelmi szempontbol elonyos igazan. Pont ezert nem kellene titkolni.

Aszi 2011.03.15. 14:31:35

Nem annyira a lomizókkal van a probléma, hanem inkább a lakossággal, akik a meghirdetett lomtalanítás időpontja előtt több nappal már elkezdik az utcára hányni a lomokat, ahelyett, hogy a megjelölt napon készítenék ki.

Csaba222 2011.03.15. 14:42:04

Aszi ott a pont pillanattal beelőztél.
A kultur lakok miért várják el, hogy a lomizok kulturáltabbak legyenek náluk?
Az utolsó este kellene kirakni, mellesleg ezt nem tiltja senki, sőt azt sem, hogy aznap reggel rakja ki mindenki. Szóval akinek nem tetszik amit a lomizok csinálnak nevelje meg a szomszédait.

Amatőr 2011.03.15. 14:45:14

@doktor.dikhed: Sajnos Barátom, sokunkból hiányzik az empátia. Ha sikerült kimásznod a gödörből, a bennmaradókra inkább rászórnád a földet.
Sok a nyomorult csóró, aki lopás helyett megpróbál dolgozni. A lomizás pedig munka. Hogy kulturálatlanul viselkednek, szemetelnek, veszekszenek? Igen, mert így szocializálódtak. Nekik ez kenyérharc.
Az érem egyik oldalán van az egy-két napos kosz, piszok, kupleráj, de nézzük, mi van a másik oldalon.
Tévedés a több tízmilliós érték, nagyságrenddel többről van szó. Az újrahasznosítható illetve a még felhasználható anyagok kiválogatása mellett hihetetlen értékű és mennyiségű kulturális értéket válogatnak ki a lomizók,mentenek meg az enyészettől, melyet később a bolhapiacokon, vagy az elegáns antikvitásokban vásárolhatunk és vásárolunk meg drága pénzen.
Évszázados iratokat, családi ereklyéket, régiségeket dobnak ki könnyű kézzel a hálátlan és agyatlan utódok.
Végül, de nem utolsó sorban; a börtönökben telt ház van, segélyekre nincs pénz, a szociális háló egy merő szakadás, tehát több empátiát...

Amatőr 2011.03.15. 14:55:46

@-d(-_-)b-: Mit gondol Budapestről és magyarokról a nyaralását épp ekkor nálunk töltő külföldi turista?"

Szerintem pedig inkább azt gondolja az év bármely szakában idelátogató külföldi turista, hogy ezek a budapestiek mennyire ragaszkodnak a második világégés mementóihoz, mert minden bizonnyal azért láthatóak a háborús belövések 7 évtized múltán is!

Peter__Blau 2011.03.15. 15:11:36

Itt ugye megint az a probléma, hogy a kedves szerző nem kutatja az okokat, csak hall valamit és jujj de jajj jó hirtelen kifejezi nem tetszését.

alpine110 2011.03.15. 15:24:24

hehe, amikor napközben be-be csöngetnek a nyugdíjasokhoz, és csak érdeklődnek, hogy van -e valami lomtalanítanivaló, és közben önkényesen válogatnak a lakás egyéb felszerelései között. amikor nem szívesen parkolsz le a szegény dolgos lomisok környékén mert egyszerre öten figyelik ahogy kipakolsz az autódból és fogalmad sincs, hogy reggelre nem tolják -e be az üvegeket. amikor hajnali 3-kor is járatják a motort, nehogy befagyjon a mediterrán seggük. amikor hajnali 4-kor kalapálják szét a szemetet. és közben a közelben levő szelektív kukákat is felborítják merugye abban is lehet fém, vagy egész üveg, igaz, hogy utána 20 méteres körben áll a szemét és az üvegszilánk.
Én Münchenben láttam, hogy hogy működik: felcimkézett zárt zacskók, mindegyiken rajta van, hogy mi van benne, és ha tetszik, elviheted, de azt is láttam, hogy ha valaki a helyszínen szeretne "válogatni" akkor azonnal lekapcsolják a polgárőrök+zsaruk. a turisták pedig ha csak ezt látnák az remek lenne, de majdcsak feledést nyernek valamelyik lehúzós bárban vagy kutyaszaros belvárosi utcában.

Murderface 2011.03.15. 15:36:54

Óóóópersze, nagyon hasznosak a lomisok! Főleg az milyen hasznos, amikor már 2-3 nappal lomtalanítás előtt ott trógerolnak, üvöltöznek, verekednek az ablak alatt. Vagy amikor annyira széttúrják a cuccot, hogy bokáig ér a lábad a retekben, amikor be akarsz menni a házba. Vagy amikor megjelennek a kiccsaláddal, és kijelentik, hogy neked ez meg ez nem kell a kertből, mertkülönben. Vagy amikor feltörik a kocsikat, mert nincs elég lom.
Valóban nagyon hasznos tagjai a társadalomnak, főleg, hogy a bevételből egy fillér adót nem fizetnek!

Most őszintén, a posztíró látott már lomisokat, vagy csak beszívott?

Anti Anyag (törölt) 2011.03.15. 16:02:35

Igazuk van de nem ér semmit, mert nálunk is, már kora reggel ott ülnek.

A fémgyűjtőket engedném, de a többit nem. Ha nem kell neki valami, lazán elszórja két kupac között.

randomuser1 2011.03.15. 16:06:42

nemtom mit szedsz, de én is kérek belőle, ekkora faszságot józanul összeírni nem lehet kis meló...

tin 2011.03.15. 16:13:23

-mivel a hulladékgyűjtő társaság tette közzé a lomok elszállításának lehetőségét díjtalanúl , így csak ő rendelkezhet felette .Ha én ezen okból teszem ki a hulladékot és azt más viszi el , nem más mint lopás ...hi !

doktor.dikhed 2011.03.15. 17:50:12

@Amatőr: Totális tévedésben vagy. Az nem munka, ha több kárt csinál, mint hasznot. Volt már, hogy egész délután szedegettem a széttört műanyagot, porcelánt és üveget a fű közül. Mert ugye, ha ott elhasal valaki, az feldarabolja magát.

A legnagyobb tévedésed pedig az, hogy azt hiszed, a romboló, ordibáló lomizók bármilyen kulturális értékeket is kimentenek (vannak olyanok is, de azok csendesek).
A lomizók nagy része az általad emlegetett családi ereklyéket szétveri és a kinyert fémet elpasszolja...

Persze, az a baj, hogy mi hagyjuk. Ha tehetném, ráhúznék egyet a hátára az ilyennek. Nem azért, hogy megsérüljön, csak hogy fájjon és tanuljon belőle, ha józan esze nincs. Pár ilyen alkalom után, előre köszönnének és nem lenne szemét a portám előtt. Csak ugye azonnal be is vinnének a rendőrök.

Szóval, mit csinálok? Vagy takarítok az ingyenélők után, vagy nem rakom ki a szemetet. Inkább az utóbbi. Majd pénzért elvitetem...

-d(-_-)b- 2011.03.15. 18:08:45

@_Tom_: Nálunk is pont így van, csak a konténer nélkül. Arról nem én tehetek, ha nem tudtátok kijárni a helyi önkormányzatotoknál, hogy egy napon belül vigyék el.

-d(-_-)b- 2011.03.15. 18:09:36

@Amatőr: Kösz a hozzászólásodat a lomtalanítás témában. Plusz látszik, hogy tényleg sok külföldivel beszéltél már Budapestről.

Amatőr 2011.03.15. 19:34:28

@doktor.dikhed: Jókora adag vak gyűlölet munkál benned, de ez már legyen a Te gondod.
A véleményem változatlan: inkább a lomiban kotorásszon és éljen meg belőle, mint a pénztárcámban, vagy a házamban.

Amatőr 2011.03.15. 19:46:02

@-d(-_-)b-: Nem, soha egyetlen külhonival sem beszéltem Budapestről. A feltevésem csak arra jó, hogy egy más nézőpontból is értékelhető a mondandód. Nem állítom, hogy kizárólag nekem van igazam, a véleményem csak egy a sokféle közül. De a vélemény szabad...

doktor.dikhed 2011.03.15. 23:08:04

@Amatőr: Látod? Egyetértünk. Amíg csak kotorászik benne, nekem sincs bajom vele.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.16. 07:18:19

@-d(-_-)b-: a legputrisabb helyeken... Rózsadomb, Várhegy, Szabadság hegy.

_Tom_ · http://blog.cstom.hu 2011.03.21. 21:54:46

@-d(-_-)b-: na a "pont így van" meg a "csak konténer nélkül" ellentmond egymásnak. Ha van konténer, az határt szab a szar terjedésének. Nélküle az egész utcában fodrozódik a mocsok.

És mi köze az önkormányzatotoknak ehhez? A házközösség szervezi az egészet...

_Tom_ · http://blog.cstom.hu 2011.03.21. 21:57:21

@_Tom_: (márhogy tudom én, hogy Magyaroszágon az önkormányzat szervezi, csak a kérdésedre válaszolva említeném meg, hogy ez nem is feltétlenül kellene, hogy önkormányzati feladat legyen -- mint ahogy itt nem is az.)
süti beállítások módosítása