Ki mondta, hogy nem élhető ez a Budapest?

2010.11.04. 14:51 selymes durbincs

Sokat vitáznak szakemberek arról, hogy mennyire élhető város Budapest. Az utca embere számára szerintem soha nem a szezonális ingadozásoktól mentes, társadalmi-gazdasági kosarakat számolgató statisztikai mutatók voltak az érdekesek, bár kétségkívül azoknak is megvan a maguk bája. Nekem sokkal fontosabb, hogy hogy érzem magamat a városban, hogy csak itt lakom-e, vagy itt is élek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csináltunk mi is egy videót a Sygmával együtt Budapestről mint kulturális térről. És szerintem ez az. Így élhető és szerethető a város. A néha közlekedési dugókat okozó Critical Masszel, a lepukkant, de nem feltétlenül pénztárcabarát romkocsmákkal, de még az egyre nagyobb turistaközpontként funkcionáló Vásárcsarnok is nagyon belefér. Vagy szerintetek? Inkább a statisztika, mert az legalább objektív próbál lenni?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr962423225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benevezett versenyző 2010.11.05. 12:34:13

Emlékszek a Budapestről szóló imázs videó posztra, amiben volt pornós, unalmas, feszesre vágott és bunkó is. Ez a mostani egy kellemes darab. A film Esztergommal indít, aminek pár másodpercnyi szerepeltetése azért is jogos, mert helyzetéből fakadóan tényleg egy identitáskörzet központja, ráadásul ex-főváros. A mostanában összeszedett és hatékony esztergomi önkormányzat munkája alapján pedig akár újra az is lehet.

Aztán jön Budapest. Egy szexi, fejlődő, kultúrközpontnak mutatja be a fővárost. Sziget, Critical Mass, 7. kerületi kocsmák, A38, sétálóutcák, CET. Azok a helyek, ahova szívesen viszem el a cserediák haveromat, és közben imádkozok, hogy a Blaha aluljárón mentálhigiénés sérülés nélkül átjussunk.

A zene kellemes, érzékeny, magában is meghallgatnám. Bár az Alexandrában kávézgató nyugdíjas nénik környékén éri el drámai csúcspontját, bizonyára az elmúlásban megtestesülő örök emberi tragédiát hivatott kiemelni.

Összefoglalva: Így élhető (lenne) a város. Jól érzem magam ezeken a helyeken, és azt szeretném, ha egyre több ilyen hely alakulna.
süti beállítások módosítása