Őserdő, Hulk, és gázmaszk Budapesten

2010.11.23. 06:00 hohoho horgász

Ne csodálkozzunk azon, hogy Budapest sorozatosan az Európai Bizottság feketelistájára kerül a porszennyezettség kritikus koncentrációja miatt, ha a belvárosban autósztrádát üzemeltetünk. A Kossuth Lajos utca forgalma 2x3 sávon ontja a szén-dioxidot a városlakókra, csúcsidőben óránként 10 ezer autó halad át a központon. Itt az ideje, hogy alternatív szmog-elkerülő kidolgozásához lássunk a Duna blog szerkesztőségében is.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Fotoszintetizálás

Tanuljunk meg fotoszintetizálni!  Shrek és Hulk már átálltak, itt az ideje, hogy a globális felmelegedés két nyerteséhez hasonlóan mi is profitáljunk az emelkedő CO2 szintből.  (A képen első gyerekük, Géza látható, Ferencvárosból.)

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Elhúzni, jó messze

Amíg az átálláshoz szükséges genetikai kísérletek eredményeire várunk, vegyünk házat Budán. A kilátás kárpótol az első hetekben jelentkező szén-dioxid elvonási tünetek okozta fájdalmakért. Aki még nem jutott be a felső tízezerbe, ne kedvetlenedjen el, van más megoldás.

 

 

 

 

 

 

 

3. Forgalomlassító tüntetések minden napra

Vigyük ki traktorunkat, kisgépünket, vagy egyéb forgalomlassításra alkalmas háztartási eszközünket a problémás utakra, és álljuk útját a forgalomnak pár óráig. Egy porszívó kihelyezése a körútra 365 napon át, és a siker garantált. A forgalmi dugók elviselhetetlenné tételével egy éven belül kiüldözhetjük környékünkről az autósokat.

 

 

4. Őserdő-telepítés a belvárosba

 Az őserdő a világ tüdeje, mint köztudott. Ha Budapest belvárosa nem is a világ, de saját tüdejévé válhatna, ha elegendő zöldnövényzetet telepítenénk a központi helyekre. A legzöldebb főváros címe garantált 2012-re. 

 

 

 

 

 

5. Gázmaszk éjjel-nappal

A kivárásra építő stratégia hívőinek is van megoldásunk: gázmaszk minden napra! Egy-két hét után hozzászokunk, és nemhogy a Kossuth utca levegője, de még egy csernobili nászéjszaka sem jelenthet gondot, - vagy legalábbis egészségügyi károsodást viselői számára. Ukrajnában bevált.

Várjuk a további javaslatokat!

4 komment

Címkék: budapest megoldás szmog széndioxid

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr462466396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CApa (törölt) 2010.11.23. 18:19:55

Ideje lebontani a belvárosi hidakat is, minek átmenni a Duna másik oldalára, csak a levegőt szennyezik az áthaladók. Mindenki éljen azon a parton ahol született, hogy a bevárosiak békésen sétálgathassanak.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.02.24. 16:22:05

Egy törvény kérdése az egész, ami elfér egy söralátéten :) A magyar főváros levegője 100 százalékban megjavítható, ha Ópusztaszer lesz a főváros :)
szkaresz.blog.hu/2010/11/28/opusztaszerre_magyar
süti beállítások módosítása