Nemzetközi érzékenyítő-program gyerekeknek

2010.12.27. 16:53 hohoho horgász

Egy ilyen programot szeretnék Budapesten is látni. A lényege, hogy a világ minden tájáról jelentkező iskolai osztályok ellátogatnak Londonba, megismerik a várost, majd a egy egy művész támogatásával alkotni kezdenek: papírra vetik azt, ami nekik átjött. Angol diákok pedig elutaznak a világ minden tájára, ahol ugyanezt megcsinálják. Az alkotásokat kiállítják Londonban és a partner országokban is. 

Évek óta itthonról is látogatnak ki diákok és gyönyörű munkákat alkotnak (többek között a Mórcz, II. Rákóczi, Ferences gimnáziumokból) A 2010-esek itt láthatóak.

Ami legjobban megfog ebben a programban, hogy nem sajnálják rá a pénzt. Nem sajnálják arra, hogy a gyerekek a legmélyebb formában magukévá tehessék egy másik ország kultúráját, szimbólumait, hangulatát. Az alkotó ember szemén keresztül érzékennyé válnak a világra, az alkotás folyamatával aztán be is építik a tapasztalatokat. Szervezhetne egy ilyet Budapest is, nem ártana a nyitottságunknak. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr532542281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása