Közparkokban spórolni a sörön - lehet

2010.09.28. 13:27 hohoho horgász

Ezen a nyáron többször is legatyásodtam annyira, hogy az esti sörözéseken is érdemessé vált spórolni. Azt javasoltam ilyenkor barátaimnak, hogy hagyjuk zsúfolt kerthelységeket és a drága sört a külföldieknek, vegyünk pár dobozost és üljünk ki A parkba. A nehéz kérdés csak az volt, hogy hova. Kiderült, hogy a városunk nem támogatja, ha sörözésen akarok spórolni. A teljesség igénye nélkül ezeket a helyeket szedtem össze:

Az ultimate Gödör

jutott először eszembe, annak is a felső szintje, ahol pár évvel a megnyitás után már szabad volt a fűre lépni. A tömegtől ugyan nem, de a drága sörtől megmenekít, ráadásul közel a bolt, a lenti pulténál nem hosszabb sorokkal.

A romantikus Károlyi kert

napközbeni takarékoskodásra kiváló, a bejárattal szemben lévő kisboltban műanyagpoharas kávé is van, nem csak sör. Nagy hátránya, hogy a fenntartó díszítő funkciót lát a tér közepén lévő füves placcban, amire ezért lépni nem szabad. Aki a padon ülésnél természet közelibb élményre vágyik, annak meg kell elégednie egy körbefutó vékony fűsávval. Ha nem zárna be napnyugtakor, már nem lenne ilyen szép virágos kertje, és az ott lakók sem szeretnék annyira, mint most, mert sokan járnának ide.

A hivatalos Szabadság tér

foci vb közvetítések és egy kispál koncert óta  felkerült sörözhető helyeket jelölő mentális térképemre. Ha nem a bankszektor venne körül felülről és egy parkolóház alulról, még otthonosabban érezném magam. Bolt sincs a közelben, előre fell kell készülni.

 

A vad és regényes Orczy kert

messze van, a gettóban, ezért csak elméletileg kerül fel a listámra. Pedig... Mert van tó, sétapark, rét, beépített kocsma, focipálya, minden, ami egy szabadtéri kulturális komplexumhoz kell, csak hát, rossz helyre született. Már a Ludovika felőli bejárat is messze van a belvárostól, a Nagyvárad tér meg már a külváros része, józan ember nem jön el idáig. Pedig... ha lenne egy kis vér a belvárosiaskodók pucájában, vennék a bátorságot, hogy új területeket vonjanak be a városi életbe.

A Margitsziget

A Margit híd felöli kocsmák és kertek esti csomóponttá változtatták a sziget déli csücskét. Ide is előre kell a sörrel készülni, a közvilágításból sem jut mindenhova, de pad van a finnyásaknak, fű és beton a hippiknek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr572307309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benevezett versenyző 2010.09.21. 13:11:02

Hahó,

ezek közül sörözésre a Gödör használható egyedül, a többi inkább csajozásra, vagy sétálásra jó, a károlykert meg egy játszótér. Ami használható lenne, ha nem kúrták volna el a sok betonnal, az a nyugatinál lévő sülyesztett tér. Ott van valami kávézó is, az se passzol oda.
süti beállítások módosítása