Baleset utáni műtét alakítja a Római arcát

2010.10.04. 15:44 Az aranyember

Már a századfordulón a csónakházak és a sport helye volt a Római. Az identitását a szocializmus sem változtatta meg lényegesen. A Római a fővárosi emberek könnyen elérhető vízpartja, strandja és sporttelepeinek helyszíne volt.

hohoho horgász: romai3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Római part és strand

A Római part hangulata már a múlté, ma már nem ilyen egyértelmű az identitása. A csónakházak nagy részét lebontották, helyüket szép lassan a lakóparkok foglalják el. Eltűntek a gyönyörű fák, a zöldek, helyettük apartmanok és beruházások sorakoznak. Bár a legtöbb ingatlan egyelőre üresen áll, csak a kifüggesztett kiadó táblát lehet látni.

hohoho horgász: Római part és kolbász

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Római part és kolbász

Bár jópofán bele lehet fulladni a lángos és a halsütők olajszagába, a csónakházak és a stégek állapota katasztrofális. Nem vagyunk optimisták a Római part jövőjét illetően. Ha eltűnnek a csónakházak, és eltűnik a parti sétány, eltűnik a Római egyénisége. Vagy mégsem?

Miért nem tudjuk kiaknázni a terület adta lehetőséget? A belvárostól mintegy fél órára ilyen természeti csoda kínálkozik, és valahogy mégsem hisszük, hogy a virágkorát éli.

Bár este megvan a hely bája, ilyenkor teljesen más arcát mutatja a part. A büfék fényei emberek garmadát csalogatják az élőzenés és a dj helyekre. Megfér egymás mellett a mai popzene és az örökzöld sláger, itt egymás mellett szórakoznak fiatalok és idősebbek, egy sajátos underground hangulatban.

hohoho horgász: Római part és penthouseRómai part és penthouse

Elgondolkoztató, hogy vajon mit szeretnének pontosan a Római parttal? Luxus lakóparkokat egymás hegyén-hátán? Hová tűnik akkor az idilli jellege? Vagy „tengerpartot” a fővárosba?

Látszik, hogy valami kialakulóban van, de nem egyértelmű, hogy mi.

Mi lesz a Rómaival? Mivé tesszük?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr672318148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása