Kicsit zöld, de a miénk

2010.10.13. 13:24 Az aranyember

Az Index tudósítása szerint szárba szökkent egy paradicsom a Lánchíd külső pillérén. Nehéz elhinni, hogy a kietlen betonon tisztes méretűre nőjön egy növény, bár Budapesten nem egyedül álló jelenség, hogy köztéren zöldség terem. Legutóbb egy Bosnyák téri buszmegállóban nőtt egy kisebb citromfa. A paradicsom még zöld, és mivel két hét napsütésre lenne szüksége, már nincs sok esély a beérésére. Egy fővárosi kertészet vezetője nem győzte hangsúlyozni, hogy a zöld paradicsom egy éretlen gyümölcs, tehát nem kéne leszedni, mert tele van mérgező anyagokkal, amik csak az érés során bomlanának le. Azért én halkan megjegyezném, hogy a zöld paradicsomból készült ételek receptjeihez nem túl nehéz hozzáférni. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium gasztronómiai főosztályának helyében már a Lánchídi-paradicsom lekvár vagy a Chain Bridge Chutney receptjén dolgoznék.De azért ne szedjük le, vegyünk a piacon, ha nagyon meg akarjuk kóstolni. Inkább zarándokoljunk el a Lánchídra, csodáljuk meg a zöld paradicsomokat, és védjük meg, ha valaki le akarna tépni akár egyet is! Sőt, kezdeményezzük, hogy a friss bokorerdőt ültessenek a pillérekbe, görögdinnyét, almafát, szőlőt az Erzsébet híd teljes egészére és ez mind együtt legyen az Unesco világörökség része, mint ahogy a dunai látkép a Lánchíddal is az.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotók: Barakonyi Szabolcs

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr742368571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2017.02.21. 18:17:53

Kedves blogíró, a bejegyzésben szereplő zöldparadicsom lekvár fotóját nem Barakonyi Szabolcs készítette, hanem gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/10/zldparadicsom-lekvr.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
süti beállítások módosítása