Hogyan hajózik a kultúra a Dunán

2010.11.19. 10:06 Közép-Európa Hajón

Bemutatkoznak a szereplők, avagy a történet elkezdődik

Ez az egész történet egy HAJÓRÓL szól. De ha pontosabbak akarunk lenni, akkor magáról a Hajó utazásáról, ahogy nem törődve határokkal, vagy egyéb földi dolgokkal csak úgy lecsorog a Dunán. De valójában nem is a Hajó a lényeg, hanem ami a Hajón van. Ez pedig a kultúra. A kultúra utazik. Lecsurog. A szlovákoktól Magyarországon a bolgár Dunán a románokat is elhagyva a Fekete tengerbe. Hogy ott mi lesz vele? Na az majd csak a történet legeslegvégén derül majd ki.

A hajónaplót általában  matróz írja és az utazás közben. A mi valós utazásunk valójában még el sem kezdődött. Sőt még hajó sincs. De van Duna menti régiónk, ami azt gondoltuk elég ok arra, hogy belevágjunk valamibe, vagy a hajós viszonyoknál maradva vitorlát bontsunk.

Kb három évvel ez előtt tértünk át a puszta kultúra fogyasztóból a kultúra termelésre. Kezdtük a Frenák Pál Társulatnál, mint management, majd folytattuk hazai, majd nemzetközi fesztiválok megszervezésével míg végül önálló és egyetlen magyar szervezetként felvállaltuk, hogy mi a kultúrát fogjuk népszerűsíteni a legvagányabb eszközökkel és partnerekkel és nem csak az ország határain belül, hanem a lehető legszélesebb körben.

Valamikor pont egy évvel ez előtt merült fel az ötlet, hogy jó lenne egy Hajó. Egy olyan Hajóról álmodtunk, amilyen még nem volt. Összeültünk ezért idén tavasszal sok okos barátunkkal brainstormingolni. Nem árultunk el nekik még semmit (ahogy eddig nektek sem) a nagy tervből, csak annyit hogy hajó, rajta a kultúra és mind ez együttesen mozog A pontból a B-be. Egy nagyon aktív egész napos ötletelés után magunkra zártuk irodánk ajtaját és elkezdtük kidolgozni most már a tényleges tervet.

És egyik nap, valamikor a nyár derekán megszületett: KÖZÉP-EURÓPA HAJÓN című projekt, aminek minden apró lépéseit mától itt követhetitek nyomon.

Szólj hozzá!

Címkék: közép európa hajón

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr632458863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása