Lakópark és photoshop kiállítás?

2010.10.25. 14:54 hohoho horgász

Két nemrégiben nyílt kiállítás keltette fel az érdeklődésemet. Nem nyomatom, hogy feltétlenül nézzétek meg, csak akkor érdemes, ha vonzódtok az ilyesmihez.

A FUGA-ban bemutatják a XIII. kerület elmúlt 5 évének építészeti termését. (és itt elkerekedik a szemem) Az elmúlt öt évben főleg lakóparkok épültek, amikről a tervező beruházó iránti kiszolgáltatottsága, a kivitelező kapzsisága, és a sok ember összezsúfolása jutnak eszembe. Hogy a száz évvel korábban más lett volna a helyzet, nem tudom. Talán ezek a bauhaus házak is pont úgy épültek, mint a mostani újépítésüek. Angyalföldön pedig rengeteg épült az elmúlt 5 évben: vizafogó, kleopátra, a béke tér környéke például. És hogy ezek építész szemmel mit nyújtanak az ott élőknek, az utókornak, vagy az építészetnek? Aki elment, írja meg legyen szíves!

Még mielőtt a másik kiállításról írnék, szeretném ha megnéznétek az egyik legújabb műalkotásomat. A címe: Fotórealisztikus fotó a Szabadság térről.


hohoho horgász: 2010-10-25 1443 edited

Akinek tetszik a fent látható műalkotás, annak ajánlom figyelmébe a fotórealista festészet remekeit felvonultató kiállítást a bécsi Modern Művészetek Múzeumában. Azok ugyan nem 3 perc alatt átmaszkírozott fényképek, hanem sok 100 óra munkával előállított festmények, de ugyan így néznek ki. Ezek szerint a művészet nem más, mint valamit nagyon sokáig csinálni. Néhány kép ízelítőül annak, aki kedvet kapott. Megdőbbentőek egyébként. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://duna.blog.hu/api/trackback/id/tr352397497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása